A scent of myrtle

PROJECT DESCRIPTION :
Requests: to adapt and harmonize the kitchen’s elements, create a warm and original atmosphere.
Constraints: to respect the oval shape of the room, to maintain the same worktop, to maintain the hotplate and the hood in their actual place, to have a built-in oven.

THE ITALIAN ROOM ANALYSIS:


The room is large and with an atypical shape. The layout of the kitchen’s elements is not harmonious, the oven is a built-in model but it is just posed on the worktop, the kitchen sink is not high quality compared with the prestigious materials of other elements and custom furniture. The space is crowded but not functional. The floor does not match with the style of the room.

THE ITALIAN ROOM PROPOSALS:


We proposed two solutions and two different decorations. They have in common the optimization of the elements, a more well-balanced and lighter layout, a new marble floor as well as a new stone kitchen sink. Both decorations are inspired one by the land and one by the sea. The earthenware and the colors becoming the protagonists and the tradition is revisited in a not conventional way.